2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Čia randu muziką

Kai išmokau naudotis torentais ir išmokau "parsipūsti" muzikos, prisikaupiau krūvą visokiausių senų ir naujų dainų. Pasijaučiau lyg dabar AŠ TURIU MUZIKOS. Bet juokingiausia, kad susirinkus svečiams ar tiesiog tvarkantis įvedinėju www.m-1.fm ir viskas. Po kurio laiko įsigudrinau ir radau tokią fantastišką programėlę "Radio?Sure!", kurioje ir M1 ir visos kitos geidžiamos ar tiesiog nežinomos radijo stotys groja. Bet pasirodo čia dar ne viskas.
Žinoma yra youtube.com, kurį visi esate puikiausiai įvaldę. Bet ar žinojote, kad galima dainas sudėti į sąrašą (play list'ą) ir kuriam laikui pamiršti naujos dainos ieškojimą? Tereikia prisiregistruoti su google paskira ir tada galima sudarinėti dainų sąrašus. Kitų žmonių sąrašus taip  pat galima rasti. Bet tuo galimybės rasti muzikos internete dar nesibaigia, anaiptol.
Viena iš tokių patogesnių alternatyvų - "grooveshark" (čia nuoroda su dainomis, kurias klausau rašydamas šitą tekstą, bet per paiešką galite rasti praktiškai bet ką). Šita paslauga nemokama kompiuteryje, bet gudriajame telefone, kiek suprantu reikia jau mokėti mėnesinį mokestį. Čia radau beveik viską, ko ieškojau, net ir lietuviškų dainų.
Draugo Andriaus pamėgta ir man visai patinkanti paslauga (arba savadarbis radijas, kaip jie save vadina) yra 8tracks, kur galima rasti skirtingų žmonių sudarytus dainų rinkinius pagal kokius nors kriterijus ir kiekvienas gali klausytis savo išsirinkto rinkinio. Čia veikia tokie įdomūs apribojimai - per vieną valandą galima prasukti tik tris dainas, bet niekas nedraudžia tiesiog pasirinkti kitą dainų rinkinį. Pabaigus groti tą išsirinktą dainų rinkinį, parenkamas panašus kitas rinkinys. Kaip radijas - visai nieko, nes nėra jokių kalbančių balsų o muziką gali pasirinkti pagal nuotaiką. Be to šitaip gali atrasti naujų atlikėjų ar dainų.
Kartais pasiklausau ir muzikos iš parsisiųstų dainų, bet kuo toliau, tuo rečiau. Gal dėl to, kad siunčiuosi muziką albumais, o albume tik kelios dainos yra vertos klausymo. Juk nėra laiko išrankioti geresniąsias, o winamp'o reitingavimo sistema taip ir neišmokau naudotis.
Smagaus pasiklausymo!
Vytautas [23/40]
P.S. Pradžioje dvejojau ar nereikėtų šio įrašo rašyti raštingumas.lt tinklaraštyje, nes nežinia ar čia labiau apie muziką ar apie kompiuterinį raštingumą buvo. Nusprendžiau, kad labiau apie muziką.
Nuotrauka iš  http://internet-texpert.blogspot.com/2011/04/create-internet-radio-station.html

Komentarų nėra: