2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Kas galėtų būti geriau?

Tema tikrai pakankamai abstrakti, todėl galėčiau rašyti beveik apie bet ką, kad ir atominę energetiką ar ūkininkavimą gyvenant butuose. Bet rašiau tą temą galvodamas apie savo rašliavas. Kadangi daugumą dalykų šitame darbe darau ganėtinai spontaniškai, tai ir temos įrašams atsiranda tik atsisėdus rašyti. Bet kol neturiu temos, nesigauna prisėsti. Galiausiai atėjus 23:00 jau aukoju miego laiką ir bandau kokią temą iš rutulioti. Iki šiol viskas gaunasi pakankamai sėkmingai, nepaisant to, kad įrašai gaunasi ne ypatingai įdomiomis temomis ir nėra taip jau įdomiai skaitomi, kaip norėtųsi. Panašiai kaip ir šiandien, nors dienos bėgyje ir turėjau ne vieną laisvą pusvalandį, bet tenka jau "po dvyliktos" varvinti akis prie kompiuterio ekrano.
Geriau būtų nors šiek tiek planuoti (bandysiu panaudot ateinančiai savaitei), nes visai smagiau kai pradėtą įrašą palieki kuriam laikui ir prie jo grįžti po poros valandų. Du trečdalius pratrini, parašai pora sakinių ir vėl palieki. Galiausiai vis tiek prieš dvyliktą "damušinėji". Šaržuoju žinoma, bet kartais ir taip nutinka.
Pasijautė, kad temos irgi jau išseko, bent jau tos, kurias ilgesnį laiką nešiojausi galvoje. Reiktų paieškoti seniau išnešiotų temų ar nevengti pasigilinti į aktualias temas. Beje, temom jau esu gavęs pora pasiūlymų, tai kaip tik jas ir įtrauksiu į planą, tik kažkaip keista bandyti kito žmogaus sugalvotą temą vystyti. Jei tema panašaus abstraktumo kaip šito įrašo, tai galiu nusivažiuoti į priešingą pusę nei galvojo siūlytojas. Bet tai neturėtų Jūsų atbaidyti siūlyti temas ar klausti klausimus.
Viena pastaba, kurią gavau iš dviejų žmonių (čia apie žvaigždutes ir komentarą teksto apačioje), jau stengiuosi vadovautis ir visai pritariu. Vienaip tos žvaigždutės atrodo knygos puslapyje, kur pakanka nukreipti akis į puslapio apačią, kiek kitaip tinklaraštyje, kai reikia nukeliauti į puslapio apačią ir po to vėl grįžti.
Ar tikrai gerai rašyti keliose vietose? Manau kad atsakymo į šitą klausimą dar nežinau. Pasakykit savo nuomones, mintis, gal padės apsispręsti. Supratau tik, kad tumblr.com nėra pritaikytas tinklaraščiams, bent jau tokiems, kaip aš rašau. Jis save vadina "microblogging" su "social networking" priedu. Čia kažkas tarp twitter'io ir facebook'o. Manau kad ilgainiui reiktu persikraustyti į kitą vietą. Galvojant apie tai - gundausi į nuosavą serverį, kur pasileisčiau WordPress'ą ir pasidaryčiau viską kaip noriu. Gal iš Jūsų kas turit kokį pasiūlymą? Aišku kraustysiuosi jau po šitų [40] įrašų. Šitas tinklaraštis, įsikūręs blogger.com bazėje manęs taip pat nelabai tenkina. Čia galimybių konfigūruoti ir ką nors įdiegti yra gerokai daugiau, bet vis tiek daug kur atsiremiu į sieną. Keletas tinkaraštininkų persikraustė į google+ aplinką ir nemato bėdos. Nesu labai palankus tokiam pasirinkimui, bet gal čia tik mano išsigalvojimai.
Kas dar galėtų būti geriau? Įrašo publikavimo laikas?  Tekstų ilgumas? nuorodos į kitus puslapius? Parašykit ir kokią visai netikėtą mintį, dabar esu nusiteikęs eksperimentams, tai įjunkit savo fantaziją!
Dėkoju skaitantiems ir ypač komentuojantiems! Labai pastiprinate mane. Pasistengsiu savo įrašais nešvaistyti Jūsų brangaus laiko, o įprasminti tas 5 minutes turiningais tekstais.
Vytautas [17/40]
Nuotrauka iš http://www.singularityweblog.com/a-better-future-better-you-what-is-the-best-singularity-tagline/

Komentarų nėra: