2012 m. kovo 17 d., šeštadienis

Keista šventė

Jau nuo studentiškų dienų žinojau, kad prasidedant pavasariui būna žalia šventė. Ne, tai ne Velykos ir ne kokia nors kovo 11! Tai bene populiariausia krikščionių šventojo minėjimo diena, tapusia vienos salos "pamišimo" diena.
Tai šv. Patriko diena.
Sakau kad žinau, tai reiškia, kad man teko susidurti su vienu Airijos (čia tokia šalis, o ne muzikos grupė) mylėtoju, kuris galiausiai ten ir apsigyveno. Čia jo tinklaraštis (apleistas, bet atspindi charakterį). Pamenu, kai Darius prieidavo ir kiekvienam sutiktam pažįstamam įsegdavo žalią juostelę į striukės atlapą, taip įtraukdamas į šv. Patriko dienos paminėjimą. Niekas nesipriešindavo, nes žinojo koks Darius draugiškas ir kaip pasipriešinsi šventojo dienos šventei?
Vėliau ir pačiam paaiškėjo, kad Airija yra kažkuo labai artima šalis mums, lietuviams. Kažkaip atsitikdavo, kad įvairiuose tarptautiniuose susitikimuose su airiais visada gerai sutardavome.
Gal dėl malonių prisiminimų, gal dėl linksmesnės nuotaikos (šita šventė man asocijuojasi su gera nuotaika) apsirengiau ką turėjau žalio.
Jei dar spėsit, apsirenkit žaliai ir gatvėje paieškokit žmonių, kurie galbūt irgi tyliai švenčia solidarumą Airijai.

Vytautas [25/40]
Nuotrauka iš http://www.homeofbeliefs.com/happy-saint-patricks-day-quotes/

Komentarų nėra: